Home Hotels & Resorts Προορισμός Διαμονή Εστιατόρια & Μπαρ Υπηρεσίες Γάμος Spa Συνέδρια Δραστηριότητες Gallery Επικοινωνία
 EN   GR   DE   RU   FR  phone

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
Στο πιο όμορφο τμήμα του Olympus “Riviera”
Στο πιο εκλεκτό σημείο της «Ριβιέρας» Ολύμπου, σ’ ένα τοπίο απύθμενης ομορφιάς με μοναδική και μαγευτική θέα βρίσκεται το ξενοδοχείο Litohoro Olympus Resort Villas & Spa. To Litohoro Olympus Resort Villas & Spa είναι χτισμένο πάνω από μια πανέμορφη, ήρεμη και πεντακάθαρη παραλία της Πιερικής Ριβιέρας στη πλάκα Λιτόχωρου, απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από το Λιτόχωρο και σας περιμένει να σας υποδεχτεί και να σας φιλοξενήσει. Η κορυφαία τοποθεσία του σε συνδυασμό με τον αέρα ποιότητας και πολυτέλειας γοητεύει τον εκλεκτό επισκέπτη.
Η εγκάρδια φιλοξενία μας θα αγκαλιάσει την κάθε σας στιγμή, καθιστώντας το Litohoro Olympus Resort Villas & Spa ασυναγώνιστο στις επιλογές σας. Το ξενοδοχείο LITOHORO OLYMPUS RESORT VILLAS & SPA με το μοναδικό αρχιτεκτονικό του στυλ, με δουλεμένη στο χέρι πέτρα, σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον, σας παρέχει έναν ασφαλή, άνετο και συναρπαστικό προορισμό για ζευγάρια, οικογένειες και φίλους κάθε ηλικίας. Εκεί που το απέραντο γαλάζιο σε ταξιδεύει κ ο ξακουστός Όλυμπος σου προκαλεί δέος. Καλωσήρθατε!

Location Distances Time Taxi charge
Beach 50 m --- ---
Olympus 4 km --- ---
Litohoro 3 km --- ---
Katerini 20 km --- ---
Thessaloniki 80 km --- ---
Athens 380 km --- ---
Volos 100 km --- ---
Larisa 50 km --- ---
Dion Museum 4 km --- ---
Neolithic Pidna 25 km --- ---
Elatochori ski center 35 km --- ---
Meteora 120 km --- ---
Vergina 80 km --- ---
Tempi Valley 20km --- ---
Monastery of Panagia Soumela 80 km --- ---
Airport “Macedonia” 80 km --- ---
Litohoro Port 3 km --- ---
Railway station 3 km --- ---
Athos 140 km --- ---
Hospital 5 km --- ---


Όλυμπος

Ο Όλυμπος είναι γνωστός στην ελληνική μυθολογία ως το σπίτι των Ελλήνων θεών, στην κορυφή του Μύτικα. Σημειώνεται επίσης για την εξαιρετική βιοποικιλότητα και την πλούσια χλωρίδα. Είναι Εθνικός Δρυμός, ο πρώτος στην Ελλάδα, από το 1938. Είναι επίσης ένα Παγκόσμιο Αποθεματικό Βιόσφαιρας. Κάθε χρόνο, χιλιάδες επισκέπτες θαυμάζουν την πανίδα και τη χλωρίδα του, περιηγούνται στις πλαγιές του και ανεβαίνουν τις κορυφές του. Προσφέρονται οργανωμένα καταφύγια βουνού και διάφορες διαδρομές ορειβασίας και ορειβασίας. Η συνήθης αφετηρία για την αναρρίχηση του Ολύμπου είναι η πόλη του Λιτοχώρου, στους ανατολικούς πρόποδες του βουνού, σε απόσταση 100 χλμ. Από τη Θεσσαλονίκη.

Αρχαίο Δίον

Το Δίον είναι χωριό και πρώην δήμος στην περιφερειακή μονάδα της Πιερίας, Ελλάδα. Βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, σε απόσταση 17 χλμ. Από την πρωτεύουσα της Κατερίνης.
Είναι γνωστό για το μεγάλο αρχαίο μακεδονικό ιερό του Δία και της πόλης, πολλά από τα οποία είναι ορατά στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου.

Κάστρο Πλαταμώνα

Το Κάστρο του Πλαταμώνα, είναι κάστρο της Φραγκοκρατίας, χτισμένο στη θέση οχυρωμένης πόλης της Μεσοβυζαντινής περιόδου, νοτιανατολικά του Ολύμπου, σε μικρή απόσταση από τη σημερινή κωμόπολη του Πλαταμώνα, σε θέση στρατηγική που ελέγχει τον δρόμο Μακεδονίας - Θεσσαλίας - Νότιας Ελλάδας. Είναι το καλύτερα διατηρημένο κάστρο της βόρειας-κεντρικής Ελλάδας, με τον επιβλητικό κεντρικό πύργο του, που δεσπόζει πάνω στην Εθνική Οδό.

Αρχαία Πύδνα

Η Πύδνα είναι μια αρχαία ελληνική πόλη, ένας σημαντικός τόπος στην ιστορία της Πιερίας και ένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται ακριβώς στο Αιγαίο, 16 χλμ. Βορειοανατολικά της Κατερίνης, 28 χλμ. Βορειοανατολικά του Δίου και 2,5 χλμ. Από το χωριό Μακρύγιαλος. Δύο Μακεδονικοί τάφοι, που ανακάλυψε ο γάλλος αρχαιολόγος Heuzey κατά τη διάρκεια των ελληνικών ταξιδιών του στα μέσα του 19ου αιώνα. Επιπλέον, η έδρα του επισκόπου Λουλούδιου βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων νότια της Πύδνας.
Επιστροφή στην κορυφή